Kesä 2013
Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto
2.
heinäkuuta
2013
Takaisin
Kuva: Rami Hanafi/Viewmasters of Helsinki Oy

Tule kokemaan koko perheen loma Helsinkiin!

Helsinki on ihanteellinen kaupunki koko perheelle. Monipuolisista perhekohteista löytyy runsaasti näkemistä ja tekemistä kaikille ikään katsomatta. Tutustu Perheille-osioomme, josta löydät lomavinkkien lisäksi myös perhe-esitteemme Lomaelämyksiä lapsille.

Kuva: Juho Kuva/Visit Finland Media Bank

Nauti merellisestä Helsingistä ja koe vuoden suurin tapahtuma!

Helsingin edustaa kaunistaa miltei 100 kilometriä rantaviivaa ja yli 300 saarta, joista useat ovat virkistyskäytössä. Tutustu kaupungin lähisaaristoon saaristoristeilyllä ja herkuttele saariravintoloiden upeissa maisemissa. Heinäkuussa merellisestä Helsingistä voi nauttia myös Hietalahden alueella, kun The Tall Ships Races Helsinki -purjehdustapahtuma tuo yli 100 suurta purjelaivaa Helsinkiin 17.-20.7.

Kuva: Ravintolapäivä, Saara Salama/Visit Finland Media Bank

Helsingin kesä on täynnä herkullisia ruokatapahtumia

Kesäkuun alussa vietetty taivaan valloittajien Dinner in the sky aloitti kesäkauden ruoka-aiheisten tapahtumien ketjun Helsingissä. Kesäkuukausien aikana pääsevät valloilleen sekä ammattilaiset että kotikokit, tuottajia unohtamatta. Heinäkuussa Suuret oluet, pienet panimot -tapahtuman pääosassa ovat pienpanimoiden tuotteet. Elokuussa vietetään jälleen Ravintolapäivää ja tutustutaan maakuntien tuotteisiin Herkkujen Suomi -tapahtumassa. Ruokatapahtumien kesän päättää Helsingin Juhlaviikkojen klassikko Art Goes Kapakka.

Kuva: Esko Jämsä/Helsingin kaupungin aineistopankki

Ratikalla ympäri kaupungin

Raitiovaunu 3T on Helsingin nähtävyysreitti, jonka kyydissä voi matkustaa paikallisten tavoin. Se ei kuitenkaan ole ainoa raitiovaunureitti, jonka varrella on paljon mielenkiintoista nähtävää. Raitiovaunu 4:n reitti on erityisen mielenkiintoinen kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille. Raitiovaunu 6:n reitti puolestaan sopii erityisesti designista, kulttuurista ja ruoasta kiinnostuneille.

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Volker Von Bonin 1968

Hulluna Helsinkiin -näyttely esittelee helsinkiläisten lempipaikkoja

Helsingin kaupunginmuseon uuden näyttelyn keskeisenä aiheena ovat Helsingin tärkeät, muistoilla ja tunteilla ladatut paikat. Museossa helsinkiläisten lempipaikat asettuvat osaksi historiaa ja tutut maisemat saavat ajallista syvyyttä. Näyttely tarjoaa muistoja ja elämyksiä Linnanmäen hilpeästä vedenneitopelistä oman kodin rauhaan. Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Kuva: Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto

Helpit apunasi Helsinki-lomalla

Vihreistä asuistaan helposti tunnistettavat Helsinki Helpit palvelevat jälleen matkailijoita ja paikallisia kesällä. Helsinki Help -turistineuvojilta voit kysyä vinkkejä mielenkiintoisista tapahtumista ja käyntikohteista sekä saada esitteitä ja karttoja. Helpit partioivat kantakaupungin katujen lisäksi myös risteilysatamissa. Yhteensä peräti 14 kieltä taitavat turistineuvojat palvelevat asiakkaita päivittäin klo 9–16.15 aina 25. elokuuta asti. Muista katsoa myös Helppien päivän menovinkit Tapahtumia-sivuiltamme!

Kuva: Helsingin kaupungin materiaalipankki/Flickr-kuvakilpailu

Osallistu Helsinki-kuvakilpailuun ja voita 500€:n arvoinen lahjakortti!

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto järjestää Flickr-kuvapalvelussa Helsinki-aiheisen kuvakilpailun, jossa etsitään uutta näkökulmaa muotoiluun, ruokakulttuuriin ja merelliseen Helsinkiin. Pääpalkintona on 500 euron arvoinen lahjakortti kansainväliseen Pixmania-verkkokauppaan. Käy tutustumassa kuviin kilpailun Flickr-ryhmässä ja jaa oma Helsinki-kuvasi. Mukavia kuvaushetkiä kesäisessä Helsingissä ja onnea kisaan!