Osallistu Pasilan Veturitallinpihan suunnitteluun
19.
toukokuuta
2020
Takaisin

Osallistu Pasilan Veturitallinpihan suunnitteluun

Keski-Pasila on suuressa muutoksessa: ratapiha-aluetta on poistunut, Veturitie rakennettu, keskustakortteli Tripla on lähes valmis, ratapihakortteleita rakennetaan ja läntistä tornialuetta kaavoitetaan. Seuraavaksi huomion kohteeksi nousee Veturitallinpiha. Alueelle laaditaan asemakaava. Yksiselitteistä tavoitetta alueen käytöstä, luonteesta ja vapaa-alueiden sekä lisärakentamisen määrästä ei ole.

Veturitallinpihan asemakaavoitus on vasta lähtöruudussa – tavoitteita alueen käytöstä, luonteesta sekä lisärakentamisen määrästä ei vielä ole määritelty. Kaupunkilaisilta toivotaan ideoita Veturitallinpihan luonteesta nyt ja tulevaisuudessa sekä ehdotuksia rakennusten ja ulkoalueiden käytöstä. Oman näkemyksensä voi esittää kerrokantasi -palvelussa 18.5.–15.6.2020 sekä verkossa tapahtuvassa ideointityöpajassa 9.6.

Tavoitteena on määrittää vuorovaikutteisesti kokonaisnäkemys Veturitallinpihan alueen kehittämiselle, toiminnoille ja yhteyksille pitkällä aikavälillä. Ensimmäisessä vaiheessa laaditaan alueelle suunnitteluperiaatteet.

Tavoitteena on suunnitella tehokkaasti rakennetun ja rakentuvan Keski-Pasilan eteläosaan toiminnallisesti monipuolista aluetta, joka sisältää myös Pasilan asukkaita sekä muita kaupunkilaisia palvelevan kaupunginosapuiston. Alueen lisärakentamisen luonne, määrä, sisältö ja paikat asumiseen, työpaikkoihin, harrastustoimintaan ja virkistykseen sekä puiston ja vapaa-alueiden laajuus toimintoineen määrittyvät vuorovaikutteisen kaavoitusprosessin kuluessa.

Arvorakennukset säilytetään

Alueella on historiallisesti arvokkaita rakennuksia. Pasilan rautatieaseman eteläpuolella pääradan varressa sijaitsevat muodoltaan kaarevat Pasilan veturitallit, jotka ovat Suomen suurin ja arkkitehtonisesti arvokkain veturitallikokonaisuus. Veturitalleissa on tällä hetkellä monipuolista työpaikka- ja harrastustoimintaa. Pasilankadun varressa sijaitsee kolmikerroksinen vuonna 1899 rautatieläisten asunnoiksi rakennettu pitkä punatiilirakennus Toralinna. Muita säilytettäviä rakennuksia ovat muun muassa konttori-vesitorni ja varikonhoitajan asunto.

Osallistu suunnitteluun

Suunnitteluun voi osallistua Kerro kantasi -palvelussa sekä verkossa järjestettävässä ideointityöpajassa.

Kerrokantasi –kysely 18.5.–15.6.2020

kerrokantasi.hel.fi/veturitallinpiha

Ideointityöpaja verkossa 9.6. klo 17–19 

Tapahtumatiedot ja ilmoittautuminen työpajaan on osoitteessa www.uuttahelsinkia.fi/fi/pasila  

Veturitallinpihan alueen esittely 

https://www.hel.fi/static/liitteet/kaupunkiymparisto/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/Veturitallinpiha_alueen_esittely.pdf