Uusi Pasila -uutiskirje
12.
toukokuuta
2016
Takaisin
Havainnekuva Ratapihakortteleista: 3D Render

 Pasilaan tulee paljon myös asuntoja

Pasilan myllerrys näkyy parhaillaan erityisesti aseman tuntumassa, mutta alue uudistuu lähivuosien aikana paljon isommalla säteellä. Kun Pasilassa nykyään on reilut 10 000 asukasta, vuonna 2040 asukkaita on 25 000. Työpaikkojen määrä kasvaa samaan aikaan 23 000:sta 50 000:een.

Projektipäällikkö Dan Mollgren Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta kertoo, että uudistuvasta Pasilasta tulee kaupunkimainen ja värikäs kaupunginosa, jossa tehdään työtä, asutaan ja ennen kaikkea viihdytään. Joukkoliikenteen risteyskohtana Pasilan merkitys kasvaa entisestään, kun Pasilan ja Ilmalan asemat ja niihin kytkeytyvän joukkoliikenteen puitteita parannetaan.

Pasilan asuntotuotannosta tulee monipuolista, palvelutarjonta kasvaa uusiin ulottuvuuksiin ja yleiset alueet, kuten puistot, laajenevat.

– Keski-Pasilassa kaupunkisuunnittelun tärkeimpiä tavoitteita on ollut yhdistää Itä- ja Länsi-Pasila esimerkiksi toimivalla jalankulkuverkostolla. Pohjois-Pasilan suunnittelussa on keskeistä luoda jatkuvuutta Hakamäentiestä ja radasta huolimatta. Tulevaisuudessa Pasila koetaan toivottavasti yhtenä kaupunginosana. Kenties yksi nimikin riittää, Mollgren visioi.

Asuntoja rakennetaan Keski-Pasilan lisäksi myös pohjoisemmaksi Ilmalaan, Yleisradion alueelle, Pöllölaaksoon ja maaliikennekeskuksen alueelle sekä Itä-Pasilaan.

Varovasti Ratapihantiellä

Jalankulku ja pyöräily Ratapihantiellä sujuu nyt selvemmin merkityillä reiteillä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden väylät on erotettu aidoin ja reittejä on asfaltoitu.

Triplan ja uuden Pasilan aseman rakentaminen vaatii tilaa. Tällä hetkellä aseman perustusten vahvistustyöt paalutuskoneineen vievät tilaa Ratapihantien liikenteeltä ja sen vuoksi Ratapihantien länsireunan jalankulku katkaistaan aseman kohdalta toukokuun aikana. Raitiovaunupysäkit ovat normaalisti käytössä.

Lähikuukausina aseman itäreunalle tulee myös torninosturi. Kalusto ja työt vaikeuttavat kaikkea liikennettä ja järjestelyihin pyritään löytämään vähiten ongelmia aiheuttavia ratkaisuita. 

Tripla-kioski avoinna

Pasilan aseman edustalle on avattu YIT:n infokioski, missä voi tutustua Triplaan ja uuden Keski-Pasilan rakentumiseen.

Kioski on avoinna arkisin kello 10–17, ja myynnissä on myös kahvia ja virvokkeita. Kahvikupillisen lomassa voi katsella Triplan kaivantoa ja seurata töiden etenemistä.

Keski-Pasilan suuren työmaan edistymistä voi seurata myös verkossa raksakamerasta.