Uusi Pasila -uutiskirje
26.
elokuuta
2016
Takaisin
Kuva: Liisa Takala

Pasilan rakennustyöt laajenevat

Liikenneviraston ja Helsingin kaupungin välisen yhteisurakan rakentaminen Pasilassa alkaa alkusyksystä 2016. Hanke sisältää Liikenneviraston osalta Pasilasta pohjoiseen rakennettavan läntisen lisäraiteen valmistelutöitä. Helsingin kaupungin osuutena on ratapihan alittavan Teollisuuskadun toisen rakennusvaiheen sekä Veturitiehen kuuluvan Haarakallion sillan rakentaminen.

Lisäraidetyön ajaksi kävely- ja pyöräliikenteen järjestelyihin tulee muutoksia. Pasilan aseman laitureiden pohjoisen alikulkukäytävän läntinen yhteys suljetaan viikolla 37 ja se on suljettuna ainakin 30.5.2017 saakka. Haarakallion ristikkosilloilla tehdään purkutöitä, jonka vuoksi sillan ulokkeena kulkeva kevyen liikenteen yhteys katkeaa. Väliaikainen yhteys osoitetaan liikenneopasteilla. Teollisuuskadun kohdalla väliaikaiset kevyen liikenteen järjestelyt säilyvät meneillään olevan urakan mukaisina.

Lisäraiteen myötä kaukoliikenteeseen sekä Riihimäelle ja Lahteen suuntautuvaan lähiliikenteeseen saadaan kaksi raidetta kumpaankin kulkusuuntaan. Tämä sujuvoittaa liikennettä ja mahdollistaa junavuorojen lisäämisen. Läntinen lisäraide on viimeinen Pasilaan mahtuva raide ja laituri.

Kartta kevyen liikenteen reittien muutoksista (PDF)

Tervetuloa Suomen suurimmalle työmaalle Triplaan 11. syyskuuta!

Oletko koskaan nähnyt nosturia läheltä? Oletko kävellyt tunneliin maan alle, ja putkahtanut sieltä hurjan isoon työmaamonttuun? Oletko kokeillut, miltä tuntuisi istua poravaunun puikoissa? Koe monien elämysten Tripla jo nyt, kun sitä vasta rakennetaan! 

Triplan työmaa Pasilassa avaa ovensa yleisölle osana Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa. YIT kutsuu kaikenikäiset ja -kokoiset Triplan työmaasta kiinnostuneet paikan päälle sunnuntaina 11. syyskuuta kello 11–16

Työmaa on suuri, ja nähtävää on sekä pohjoisessa että etelässä. Hyppää elämysmatkalle non stop-bussiin ja käy katsastamassa miltä kaivannon pohjalla näyttää, ja mitä töitä siellä tehdään. Tutustu työkoneisiin ja luo kaupunkitaidetta maalaamalla työmaa-aitoja, jotka näkyvät Pasilan katukuvassa useiden vuosien ajan. Luvassa on myös musiikkia, ilmapalloja, kilpailuja ja muuta hauskaa.

Triplassa voit herkutella jo nyt, sillä katuruokarekat ja Triplan oma ravintola myyvät monenlaisia herkkuja pieneen ja isompaan nälkään. Ohjelmateltassa pääset tutustumaan tarkemmin uuteen kaupunkikeskukseen, ja kuulet mitä kaikkea uusi Keski-Pasilan kaupunginosa tulevaisuudessa tarkoittaa. 

Triplalaiset opastavat ja vastaavat kysymyksiin koko päivän ajan.

Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuvälineillä sillä pysäköintimahdollisuutta ei paikalla ole. Sisäänkäynti työmaalle on Pasilan aseman pohjoisen alikulkutunnelin kautta.

Pasilaan rakennetaan väliaikainen asema

Vanha Pasilan asema puretaan lattiatasoon saakka, vanhoja perustuksia vahvistetaan ja uuden aseman rakentamisen ajan käytössä tulee olemaan väliaikainen asema kevättalvesta 2017 syksyyn 2019.

Uusi Pasilan asema tulee olemaan osa Triplaa. Asema avataan syksyllä 2019 yhtä aikaa Triplan kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen kanssa.

Väliaikaisen aseman rakentaminen ajoittuu marraskuun 2016 ja tammi-helmikuun 2017 välille.

Tarkempaa tietoa väliaikaisesta asemasta tulee syyskuun loppupuolella.