Uusi Pasila -uutiskirje
30.
toukokuuta
2014
Takaisin
Näkymä Triplaan kaakosta. Havainnekuva: YIT.

Keski-Pasilan uudistuminen kiinnosti helleiltana väkeä 

Mitä rakennetaan ja missä aikataulussa? Miten ratikat tulevaisuudessa kulkevat? Milloin uudesta Pasilasta saa ostaa asuntoja?

Muun muassa nämä kysymykset olivat kaupunkilaisten mielessä 22.5. pidetyssä yleisötilaisuudessa.

Lämmin kesäpäivä ei pidätellyt kaupunkilaisia: Pasila uudistuu -tilaisuuteen varattu 300 hengen auditorio Haaga-Heliassa täyttyi liki piripintaan.

Haaga-Helian tapahtumatorilla osallistujat saivat tutustua Tripla-keskuksen pienoismalliin ja myös virtuaalikypärällä tulevaisuuden Pasilaan. Esillä oli myös oli Keski-Pasilan katusuunnitelmia sekä Liikenneviraston läntisen lisäraiteen alustavia ratasuunnitelmia.


Joukkoliikennejärjestelyt ja asuminen kiinnostivat

Joukkoliikennejärjestelyt ja asuminen kiinnostivat ihmisiä. Opiskelijajärjestön edustaja kyseli opiskelija-asunnoista, iäkkäämpien mielessä olivat senioriasunnot.

- Asun Pasilassa, ja kun eläkeikä lähestyy, voisin ostaa täältä uuden asunnon. Olen kuullut, että tänne on tulossa senioriasuntoja. Asuinpaikkanahan Pasila on loistava, eräs tilaisuuteen osallistunut rouva sanoi.

Myös Pasilan länsipuolelle rakennettavan lisäraiteen ratasuunnitelmat herättivät kiinnostusta.

Projektinjohtaja Niina Puumalainen Helsingin kaupungilta vastaa koko hankkeen eteenpäinviemisestä  ja koordinoi Keski-Pasilan toteuttamista Senaatti-kiinteistöjen, Liikenneviraston, YIT:n ja muiden rakennuttajien kesken.

- Koko Pasila on Helsingille tärkeä ja iso asia.  Keski-Pasilassa uudistus koskee aloituskorttelia, ns. tornialuetta ja ratapiha-aluetta. Aloituskorttelin toteutus on alkamassa nyt ja sen ydin on Tripla, Puumalainen kertoi. 


YIT:n Tapio Salo selvensi pienoismallia katselleelle yleisölle miten eri toiminnot sijoittuvat Triplaan ja miten jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät tulevaisuudessa liikkumaan Pasilassa ja sen ympäristössä.  

- Myös Triplaan rakennettavat asunnot herättivät runsaasti kiinnostusta ja kysymyksiä. Kaiken kaikkiaan suunnitelmat otettiin hyvin positiivisesti vastaan, hän totesi. 


Etkö päässyt paikalle Haaga-Heliaan? Katso tilaisuuden taltiointi täältä.


Kaikki yleisötilaisuudessa pidetyt esitykset löytyvät täältä.

Näkymä Triplaan lounaasta. Havainnekuva: YIT.

Tietoa hankkeen etenemisestä saa eri kanavista

Mitä, missä ja milloin?

Keski-Pasilan rakentamistöitä ja liikennejärjestelyjä voi seurata monissa eri kanavissa.

Parhaiten tietoa löytyy verkkosivuilta www.uusipasila.fi. Keskustelua voi käydä ja kommentoida Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/pasilauudistuu. Tämän noin kerran kuukaudessa ilmestyvän Uusi Pasila -uutiskirjeen voi tilata sähköpostiin täältä.

Helsinki-päivään 12.6. mennessä Resiinakujalle tulee ilmoitustaulu, josta voi lukea Pasila-Seuran, asukastalon ja Helsingin kaupungin uutisia.

Tiedotustilaisuuksia ja tiedotuspisteitä järjestetään tarpeen mukaan.